:::: MENU ::::

even teleurgesteld door andere mensen…

Het is mij opgevallen dat er sinds ik mijn activiteiten ben begonnen, er een paar websites zijn gelanceerd met hetzelfde idee: een tijd of dag tonen.

Dit is allemaal leuk en aardig maar ik vind het wat minder dat mensen zomaar de complete code van mijn website kopieren en plakken, om er vervolgens een eigen copyright onder te zetten.

Hierbij refereer ik graag naar de volgende website van de overheid waar deze wetten staan beschreven: http://wetten.overheid.nl/BWBR0001886

ik citeer:

“Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.”

Als je graag mijn code wil gebruiken, doe dan in ieder geval even de moeite om contact met mij op te nemen, in plaats van zomaar te jatten. verzin zelf eens iets of doe er een keer zelf wat moeite voor.

(ishetalhalfzes.nl heeft wel overlegd, dus zo moeilijk is het niet).

Met vriendelijke groet,

KoffieSchaap

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePin on PinterestShare on Tumblr

7 Comments

 • Reply Thomas Berends |

  Kijk eens ff naar wat je nou hebt gemaakt. Vind je het echt waard om te zeuren over copyright op dat kleine stukje?

  Die ene die het wel vroeg heeft meteen 2x zoveel tekst op z’n site.

  Mensen moeten minder zeuren om copyright. Kijk zelf eens naar Creative Commons πŸ˜‰

  Of zet gewoon in je broncode, dat je graag, IN de broncode, een vermelding terug wil. Zo blijft hun site schoon, en komt het er alleen in de broncode te staan, waar ook gerust mensen in kijken πŸ˜‰

  • Reply KoffieSchaap |

   Het gaat me niet om het feit dat er copyright op zit, maar dat mensen gebruik maken van iets wat een ander heeft gemaakt zonder dat hij of zij er toestemming voor heeft gekregen, of uberhaubt heeft gevraagd of het gebruikt kan worden. er is dus geen specifiek nut om het in de broncode te zetten aangezien het standaard al zo is.

   daarnaast negeren mensen die zomaar een kopie maken van broncode de comments toch wel.

   • Reply Bram |

    Hey KS,

    Ik ben het volledig eens met Thomas. Zelfs al heb je gelijk dat je auteursrechten worden geschonden je bereikt er echt niets mee om hier tegenin te gaan.

    Door de juiste ‘open’ licentie te kiezen zal (bijna) niemand het in zijn hoofd halen om je shit zomaar te gebruiken zonder jou te vermelden.
    Je bespaard mensen de moeite van het zelf schrijven en wat je ervoor terug krijgt is software van andere mensen (de WordPress software die jij gebruikt heeft een GPL licentie bijvoorbeeld).
    Win-win? πŸ˜€

    • Reply KoffieSchaap |

     In veel situaties is het inderdaad beter om een goede open licentie te kiezen. helaas is het zo dat in de situaties die ik tegen kwam het geval dat er werd gekopeerd zonder enige melding, er een eigen copyright onder werd gezet waarmee werd aangegeven dat hij of zij het had gemaakt en dat de persoon waarschijnlijk och wel had gedaan waar hij of zij zin in had.
     ik doe toch ook niet wordpress en het thema ombouwen en zeggen dat ik het heb gemaakt?

     op dit moment mogen mesnen best wel mijn code gebruiken maar wil ik gewoon dat het eerst gevraagd wordt. dat is niet al te veel gevraagd toch? en dat is helemaal volgens de copyright wetgeving.

 • Reply Hermans |

  Dat heb ik ff in 20sec geschreve…
  En hoezo vragen? Dat zijn 2 regels php die ik ook al 100x heb gebruikt in mijn eigen site, dus ik moet ook iedere keer vragen of ik dat mag gebruiken?

  Het idee is leuk maar geen niet lopen zeuren dat mensen 2 regels code “stelen” terwijl dit overal op het internet staat…
  En wordpress is een template-engine waar maanden aan is gewerkt dus vergelijk dit aub niet hiermee..

  • Reply KoffieSchaap |

   als het over 2 regels code gaat heb ik er zelf geen problemen mee.
   Waar ik problemen mee heb is het feit dat de complete webpagina, inclusief layout en javascript is gekopieerd. (en het gaat hier dus niet om php code). en dat verklaart ook waarom je er maar 20 seconden over hebt gedaan om het te schrijven: klakkeloos gekopieerd. niet netjes en ik zou je de tip mee willen geven om dit in de toekomst ook te voorkomen… scheelt veel ergenissen en houdt het gezellig.

So, what do you think ?